Paylaş |
|
Tweet |
Hem profesyonel aşçılar hem de amatör kullanıcılar tarafından rahatlıkla kullanılabilen dondurarak kurutma makineleri akıllı tasarımları sebebi ile yüksek beğeni toplamıştır. Pek çok çeşit sebze ve meyvenin tadını ve aromasını muhafaza ederek kurumasını sağlayan bu makineler sayesinde saklamak istediğiniz sebze ve meyvelerin ömrünü güvenle uzatabilirsiniz. Kurumuş meyve dilimleri ile çeşitli tatlı, mısır gevreği ve dondurma yapımına olanak tanıyan bu makineler sayesinde en lezzetli tarifleri yapmak artık çok kolay!
Dondurarak Kurutma Makinesi
Son yılların en ilgi çekici endüstriyel tasarımları arasında yer alan dondurarak kurutma makinesi seçenekleri esasen oldukça kolay ve anlaşılır bir çalışma prensibi ile hareket eder. Kısaca dondurarak kurutma olarak bilinen liyofilizasyon işlemi sırasında yalnıza dehidrasyon uygulanır ve böylece kurutulan yiyeceklerin besin değeri, aroması ve tadı korunur. Oldukça soğuk havada gerçekleşen bu dehidrasyon işlemi sırasında sebze ve meyve dilimleri adeta vakumlansa da besinlerin fiziksel ve kimyasal yapısı oldukça iyi biçimde muhafaza edilir.
Dondurarak Kurutma
Liyofilizasyon yani bir diğer adı ile dondurarak kurutma işlemi aşçılar ve gıda mühendisleri tarafından sıklıkla uygulanan işlemler arasında yer alır. Sahip olduğunuz kurutma makinesi ile başta sebze ve meyveler olmak üzere çeşitli kahve, ekstrat ve vitamin ürünlerini de kurutabilmeniz mümkün olur. Ürünün dondurulması, birincil kurutma ve ikincil kurutma olmak üzere 3 aşamalı bir düzen ile çalışan kurutma makineleri sayesinde kurutmak istediğiniz sebze ve meyve dilimlerini en kısa sürede ve en yüksek verimle kurutabilirsiniz.
Dondurarak Kurutma Meyve
Pek çok fırın tarafından yaygınlıkla kullanılan bu makineler ile yapılan en yaygın işlemler arasında dondurarak kurutma meyve işlemi yer alır. Akıllı tasarımı sayesinde meyvelerin şeklinin, renginin ve aromasının korunmasına yardımcı olan bu makineler ile oldukça kısa süre içerisinde yüzlerce meyve ve sebze dilimini kurutabilirsiniz. Sebze ve meyve kurutma makineleri sahip oldukları kat sayısı ve biçimleri gibi özellikler açısından kendi aralarında değişiklik gösterir. Örneğin daha dar mekanlarda makineyi kullanmak isteyen kullanıcılar tezgaha yerleştirilebilen veya boyuna uzayan ürünleri ilgi çekici bulabilirken kimileri enine uzayan daha kısa boylu makineleri ilgi çekici bulabilir. 12, 20 veya 80 adet tepsiye sahip olan makineler ile tek seferde yüzlerce dilimi kurutmak mümkün olur.